Lika nekretnine

Online radionica Lokalni, nacionalni i EU natječaji

Objavljeno: 22.09.2020

OTOČAC - Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. u sklopu projekta 'Usluge Poticanja konkurentnoSti MAlog i sRednjeg poduzeTništva - UP SMART', poziva na radionicu pod nazivom  'Lokalni, nacionalni i EU natječaji', koja će se održati kao online webinar dostupan na  Facebook stranici Istarske razvojne agencije – IDA d.o.o.   / ( događaj ) u   petak 25. rujna od 10 do 13 sati. 

Ove godine završava financijsko razdoblje operativnih programa, što znači da je preostalo samo nekoliko mjeseci za raspisivanje preostalih natječaja iz EU fondova. Od ukupno 10,7 milijardi eura koja su bila na raspolaganju Hrvatskoj isplaćeno je tek 39,60 posto dodijeljenih sredstava, zbog čega bi se moglo očekivat povećanje broja natječaja do kraja godine.  Kako će izgledat kraj ovog razdoblja i kada možemo očekivati nove natječaje?   Osim toga, jedan od najuspješnijih  EU programa je program   Potpora za samozapošljavanje u sklopu HZZ-a koji je usred krize nastale pandemijom korona virusa obustavljen. Program je krenuo ponovno krajem ljeta, no uz značajne izmjene. Veliki broj ljudi kroz potpore traži priliku da se zadrže na tržištu nakon gubitka posla, no je li to zaista dobra odluka i što morate znati kada se kandidirate za ove mjere?

U sklopu online radionice pod naslovom  'Lokalni, nacionalni i EU natječaji' predstaviti će se:

- planirani natječaji do kraja ove godine, 

- koja su nova pravila kod potpora za zapošljavanje, koji maksimalni iznos možete ostvariti i prije svega kako osmislit dobru ideju i pripremiti prijavu za poticaj,

- što nas sve čeka u novom financijskom razdoblju, što je to program REACT EU i kako iskoristiti nove mogućnosti iz EU fondova u narednim godinama.

Radionicu će voditi Natalia Zielinska , konzultantica za EU fondove i direktorica tvrtke Euro Grant Konzalting . Natalia je rođena u poljskom gradu Gniezno, a studirala je hrvatski jezik i europske studije u Wroclawu. Zielinska i njezina dvočlana ekipa trenutno vode 30-ak projekata. Klijenti su im iz svih krajeva Hrvatske, a među njima su gradovi, općine, OPG-ovi, mala i velika poduzeća. Uz sve to Zielinska vodi i svoje samostalne projekte, Akademiju poduzetništva u Ogulinu te projekt 'Znam i poduzimam', u sklopu kojeg digitalnom poduzetništvu podučava mlade nezaposlene ljude. 

Radionica je besplatna i dostupna svim zainteresiranim malim i srednjim poduzetnicima i ostalim polaznicima. Radi projektnih obveza svi zainteresirani se trebaju prijaviti na IDU – obavještavaju iz Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Otočac.

M.K.    

 

Novalja.coom