Lika nekretnine

WIRE 2020 - Split 4.-6. studenoga

Objavljeno: 15.10.2020

OTOČAC - Ovogodišnja WIRE konferencija trebala se održati u travnju, odnosno za vrijeme hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije. Zbog epidemiološke situacije odustalo se od planiranog datuma održavanja konferencije, ali ipak će biti održana od 4. do 6. studenog ove godine. Konferencija će biti online, a domaćin je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Splitu.

Glavni cilj konferencije WIRE 2020 je potaknuti i inspirirati upravljanje istraživanjima i inovacijama koja su osjetljiva na mjesto i orijentirana na misiju kako bi se ostvario rezilijentni regionalni razvoj i razumio njegov utjecaj na društvo koristeći sinergiju između različitih politika EU-a kao potporu ekonomskoj, socijalnoj i teritorijalnoj koheziji s posebnim naglaskom na udaljene regije.

Glavni cilj konferencije prije svega je potaknuti izgradnju inovacijskog ekosustava koji bi otkrio potencijal svake regije u Europskoj Uniji, ali jednako tako se želi ukazati na posebne pristupe koji su usmjereni na uspješno regionalno prihvaćanje inovacija. Uvažavajući važnost i sadržaj ovih ciljeva, konferencija WIRE 2020 naslovljena je: The future of resilient regions in the new ERA – stoji u priopćenju Organizacijskog odbora WIRE-a.

Program konferencije WIRE 2020 objavljen je na: https://wire2020.eu/. Registracija je besplatna i dostupna je preko sljedeće poveznice: https://wire2020.eu/Registration.

M.K.

 

Novalja.coom