Lika nekretnine

Mnogo prometnih nesreća

Objavljeno: 26.10.2020

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (23. – 26. listopada) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, sedam prometnih nesreća i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalistička istraživanja:

  • nad 64-godišnjakom, 35-godišnjakom i 29-godišnjakinjom (svi s područja grada Gospića) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krađe. Sumnjiče se da su u rujnu i listopadu ove godine u šumskom predjelu Urija posjekli i ukrali 31,61 m³ hrastovog drveta, oštetivši pravnu osobu sa sjedištem u Gospiću.
  • nad 18-godišnjakom s područja grada Gospića zbog osnova sumnje da je počinio tešku krađu. Sumnjiči se da je noću 23./24. listopada ove godine provalio u podrumsku prostoriju stambene zgrade u Ličkom Osiku, iz koje je ukrao više litara mlijeka, ulja, alkoholnog pića i bušilicu, oštetivši 54-godišnjaka iz Ličkog Osika.

Protiv njih će nadležnom državnomu odvjetništvu biti dostavljene kaznene prijave.

Tri prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića, Korenice i Karlobaga. U njima je jedna osoba teško, a dvije lakše ozlijeđene.

Izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila jučer u 13,45 sati u Barić Dragi kada je 29-godišnjak iz Dugog Sela upravljao motociklom te udario u zaštitnu ogradu, nakon čega se motocikl zapalio i u potpunosti izgorio. Vozač je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Zadru.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (2) i Senja (2).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 19 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 7 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 24. listopada u mjestu Gradina Korenička, kod 36-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.76 g/kg). Najveća utvrđena brzina kretanja od 250 km/h izmjerena je u petak, 23. listopada na autocesti između čvora Sveti Rok i tunela Sveti Rok kada je 46-godišnji Mađar upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera upravljanja vozilom „B“ kategorije na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 1 mjeseca.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je svađom i vikom na području Gospića, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.   

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom