Lika nekretnine

U popis prihvatljivih korisnika i cestovni prijevoz

Objavljeno: 27.10.2020

OTOČAC - U Narodnim novinama od 23. listopada ove godine objavljena je Odluka o usvajanju dopuna Programa dodjele državnih potpora sektoru prometa, prometne infrastrukture i povezanim djelatnostima u aktualnoj pandemiji COVID-a 19.

U popis prihvatljivih korisnika (Točka III Programa) uvrštena je i djelatnost  (NKD) 49.41 Cestovni prijevoz robe. Prihvatljivim korisnicima smatraju se i oni poduzetnici koji imaju potpisane Ugovore o pružanju javnih usluga, a koji u svim ostalim odredbama zadovoljavaju uvjete propisane Programom. Davatelj potpore dužan je osigurati da navedeni korisnici potpora ovog Programa ne će zaprimati prekomjernu naknadu uzimajući u obzir sve javne mjere koje koriste. 

Neprihvatljivim korisnicima potpora iz ovog Programa smatraju se poduzetnici koji su bili u teškoćama na dan 31. prosinca 2019. godine, a izuzev mikro i malih poduzetnika koji su točkom 15. Trećih izmjena Privremenog okvira za mjere državne potpore u svrhu podrške gospodarstvu u aktualnoj pandemiji COVID-a 19 Europske komisije od 29. lipnja 2020. definirani kao prihvatljivi korisnici (SL C 218, 2. 7. 2020. str. 3.). Sukladno Odluci Europske komisije (S.A. 58128 od 30. 7. 2020.) navedeni poduzetnici mogu biti korisnici potpora pod uvjetom da se nad njima ne provodi cjelokupni stečajni postupak u skladu s nacionalnim pravom i da nisu primili potporu za sanaciju ili potporu za restrukturiranje – obavještavaju iz Hrvatske gospodarske komore.

M.K.

 

 

Novalja.coom