Lika nekretnine

Nešto se malo kralo i više prometno stradavalo

Objavljeno: 02.11.2020

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (30. listopada – 2. studenog) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela i četiri prometne nesreće.

Od 24. do 30. listopada u Prizni je nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 49-godišnjeg Slovenca, iz koje je ukrao razni električni, motorni i ručni alat. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim Otočaninom zbog osnova sumnje da počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave.  Sumnjiči se da je 1. studenoga na priključno vozilo stavio ne pripadajuće registarske pločice, te ih koristio na navedenom vozilu za sudjelovanje u prometu. Protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodila se na području Karlobaga. U njoj su dvije osobe lakše ozlijeđene. Ostale tri prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (2) i Senja (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 58 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja nevezanja sigurnosnim pojasom.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom