Lika nekretnine

Natječaj za obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala

Objavljeno: 03.11.2020

OTOČAC - Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je krajem listopada ove godine deseti Natječaj za provedbu podmjere 5.2. „Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim/prirodnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima“, tipa operacije 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala.

Ukupna vrijednost objavljenog natječaja je 20 milijuna kuna, a intenzitet potpore iznosi do 100 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta. Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja do trenutka podnošenja zahtjeva za potporu.

Svrha natječaja je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje. Potpora podrazumijeva dodjelu namjenskih bespovratnih novčanih sredstava za financiranje prihvatljivih troškova projekta koji su predmet Natječaja za štete uzrokovane elementarnom ili prirodnom nepogodom od 1. siječnja 2019. godine i štete uzrokovane katastrofalnim događajem.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu je od 6. studenoga ove pa do 29. siječnja 2021. godine – obavještavaju iz Agencije.

M.K.

 

Novalja.coom