Lika nekretnine

Geni kameni: Hrgović tehničkim nokautom stigao do 12. pobjede u karijeri

Objavljeno: 08.11.2020

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović stigao je uvjerljivo do pobjede na Floridi, naime, sudac je prekinuo u petoj rundi njegovu borbu s Rydellom Bookerom. Hrvat je zadao više preteških udaraca protivniku te je slavio u 12. od 12 profesionalnih mečeva u karijeri.

No istina je, također, da Booker nije dorastao Hrgoviću, a to se znalo i prije početka meča, kao što Hrgoviću nisu dorasli ni onih prvi 11 profesionalne karijere koje je prije Bookera uglavnom lakoćom pobjeđivao.

Podsjetimo, Booker je u meč protiv Hrgovića ušao sa 112.4 kilograma, što je tek 2.4 kilograma više nego što ima naš tenisač u ovom trenutku. Hrvatski tenisač je u prvoj rundi pokazao koliko je bolji od protivnika, no to mu nije bilo dovoljno da odmah ozbiljno uzdrma svog protivnika. Amerikanac se borio koliko je to mogao, čak i puno bolje nego što su to mnogi od njega očekivali, već drugoj rundi sudac je u dva navrata morao brojiti Bookeru, dok se i u trećoj rundi nastavila dominacija ”gena kamenih”, no Booker je ponovno pokazao zašto do sada nikada nije izgubio rušenjem. Hrvat nije posustajao te je nastavio s nemilosrdnim napadima, da bi sudac agoniju Amerikanca prekinuo tek u petoj rundi, kada se Booker više nije mogao braniti. Booker je primio više teških udaraca  zbog čega je, a radi njegovog zdravlja, sudac odlučio prekinuti borbu.

Filip Hrgović je, dakle, slavio tehničkim nokautom.

Narod.hr

 

Novalja.coom