Lika nekretnine

Ajd ti sad ostani normalan!

Objavljeno: 10.11.2020

Ajd ti sad ostani normalan! Preporuka mladim liječnicima: ” Specijalizirajte psihijatriju i posla Vam ne će nedostajati”!

Nakon ovoga nitko više ne će biti normalan, i uistinu će nam biti “novo normalno”!

A sad jedno ozbiljno pitanje koje me zabrinjava: Dolazi sezona gripe. Kako će liječnici lučiti gripu od Covida 19? Ljudi su u panici. Posebice stariji, što je za razumjeti. Dosad je bilo, ako peče grlo, povišena temperatura, lezi doma, paracetamol, čaj, med limun, ili eventualno u težem slučaju liječnik propiše antibiotik. Prvo što će starija populacija pomisliti, ako primjerice zakašlje, dobije vrućicu: “Covid! Evo ga! Gotov sam”! To će biti normalna reakcija gotovo svakoga. O posljedicama tog straha za mentalno zdravlje nitko ne razmišlja, a svaki čovjek je sugestivno biće.

Može li nam Capak objasniti kako će primjerice liječnik opće medicine (obiteljski liječnik) diferencirati gripu od Covida 19, ili jeli uopće moguće diferencirati? Nisam medicinske struke ali logika govori da će to biti nemoguće. Toliko se je se vrhunskih stručnjaka u svijetu negativno očitovalo o nepouzdanosti PCR testa, ali je to očito za novinare, ne samo u Hrvatskoj, zabranjena tema na “presicama”.

Narod.hr

 

Novalja.coom