Lika nekretnine

Na adrese poljoprivrednika poslano novih 29 ugovora čija vrijednost u-laganja iznosi 90 milijuna kuna

Objavljeno: 21.11.2020

OTOČAC - Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju ovih dana je na adrese poljoprivrednika diljem Hrvatske poslala 29 ugovora za mjere iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. čiji je ukupni iznos prihvatljivog ulaganja gotovo 90 milijuna kuna a vrijednost potpore iz Programa ruralnog razvoja RH veća od 42 milijuna kuna.

Za operaciju 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u sektoru tovnog govedarstva poslano je 20 ugovora u vrijednosti potpore od 33,5 milijuna kuna, a pri čemu ukupni iznos prihvatljivog ulaganja prelazi 71 milijun kuna.   

Za operaciju 4.1.2. Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš poslano je 9 ugovora u vrijednosti potpore 8,6 milijuna kuna, a gdje je ukupni iznos prihvatljivog ulaganja 18,6 milijuna kuna. 

Korisnici obje operacije su fizičke i pravne osobe upisne u Upisnik poljoprivrednika i proizvođačke grupe/organizacije. 

Kod operacije 4.1.1. najviša vrijednost javne potpore može iznositi do 500.000 eura, a intenzitet potpore iznosi do 50 posto vrijednosti ukupno prihvatljivih troškova. 

Najviša vrijednost potpore u operaciji 4.1.2. iznosi do 300.000 eura s intenzitetom potpore do 50 posto.  

Sve navedeno svakako je rezultat predanog rada djelatnika Agencije za plaćanja i odlične suradnje s korisnicima koja je kontinuirano traje i tijekom pandemije uzrokovane COVIDOM 19 te je uspješno zaključena na najbolji mogući način – potpisanim ugovorima o financiranju – obavještava Ministarstvo poljoprivrede.

M.K. 

 

Novalja.coom