Lika nekretnine

Dva kaznena i pet prometnih

Objavljeno: 23.11.2020

GOSPIĆ - Na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tijekom proteklog vikenda dva kaznena djela i pet prometnih nesreća.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim Delničaninom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. Od svibnja do 2. srpnja 2020. godine u Doljanima se neovlašteno priključio na glavnu vodovodnu mrežu tako da je u šahtu na cijev glavnog vodovoda priključio gumeno crijevo bez vodomjera i na taj način neovlašteno krao pitku vodu, čime je oštetio pravnu osobu sa sjedištem u Otočcu. Protiv njega će nadležnomu državnom odvjetništvu biti dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Noću 20./21. studenog 2020. godine u Novalji je nepoznati počinitelj  iz zaključanog podruma ukrao razni alat u vlasništvu 44-godišnjeg Novaljca. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (3), Gospića (1) i Karlobaga (1). Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđen je 31 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer, 22. studenog u Barić Dragi kod 66-godišnjeg Hrvata (1.58 g/kg). Protiv njega će biti dostavljen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Ovoga vikenda je utvrđena brzina kretanja od 241 km/h. Izmjerena je u subotu, 21. studenog na autocesti A-1 kada je 34-godišnji Nijemac upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom