Lika nekretnine

General Veselko Gabričević novi je predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika

Objavljeno: 04.12.2020

Hrvatska stranka umirovljenika izabrala je 01.12.2020.godine novog predsjednika generala Veselka Gabričevića u pandemijskim uvjetima ograničenog kretanja i povećanog rizika za zdravlje, posebno starijih osoba. U suradnji s predstavnicima Javnobilježničke komore osmišljen je način glasanja koji je osigurao da biranje bude tajno, a delegati sigurni. Kandidaturu za predsjednika istakla su tri kandidata i to Tomislav Žagar, Nikola Capar i Veselko Gabričević, a za zamjenika predsjednika Srećko Vuković i Marinko Lukenda.

Proces glasanja se odvijao 1.prosinca 2020. g. u periodu od 10.00 do 13.00 sati, dakle istovremeno na cijelom teritoriju RH dok bi rad Centralne izborne komisije bio 2. 12. 2020. od 9.00 sati pa do završetka, do ustanovljavanja rezultata izbora od strane Radnog predsjedništva.

Tako je za predsjednika izabran umirovljeni brigadni general Veselko Gabričević, a za zamjenika predsjednika Srećko Vuković zaposlenik HZMO u Zagrebu.( bivši ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ), a potpredsjednici su Vinko Piližota, Jadranka Bahlen i Zlatko Marciuš.

-Mi u HSU GO Otočac donijeli smo odluku na Glavnom odboru da podržavamo kandidata Veselka Gabričevića za novog predsjednika Stranke koji je prepoznat na našim prostorima kao general i zapovjednik Zbornog područja Gospić. Izrazito smo zadovoljni izborom generala Gabričevića za predsjednika HSU-a i nadamo se i dalje dobroj suradnji Središnjice i nas na terenu. Generala Gabričevića poznajem i osobno i mogu kazati samo riječi hvale za njegove ljudske osobine, vrlo dobar poznavatelj političkih prilika u HSU-u jer je bio do sada potpredsjednik Stranke i zadužen kao koordinator za Ličko-senjsku županiju. Njegovim izborom i promjenom predsjednika nakon 12 godina smatram da će stranka ojačati povezivanjem s Udrugama umirovljenika i Sindikatom umirovljenika, te još nekim umirovljeničkim strankama koje djeluju na prostoru RH – kazao je Ivan Bižanović predsjednik HSU GO Otočac.

U nastavku pročitajte životopis kojim se predstavio kandidat za predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika, Veselko Gabričević.

Rođen sam 29. 9. 1948. godine u Gardunu, Trilj, Splitsko-dalmatinska županija. Umirovljeni sam general HV-e, VSS i dragovoljac Domovinskog rata od početka rujna 1991. godine. Tijekom Domovinskog rata obnašao sam mnoge visoke vojne dužnosti, a između ostalih: Prvi Zapovjednik 126. br HV-e, Zapovjednik 163. br HV-e., Zapovjednik obrane Dubrovnika, Zapovjednik Zbornog područja Gospić, Zapovjednik HVU ,,Petar Zrinski”, Glavni inspektor za OS RH i zapovjednik Zapovjedništva za obuku H KoV-e.

Nositelj sam više odličja i priznanja, za uspješno zapovijedanje bojnim djelovanjima, za organizaciju i uspostavu sustava izobrazbe u OS RH i obuku časnika, dočasnika i vojnika sukladno NATO standardima. Imam veliko iskustvo u organizaciji i vođenju velikih sustava.

Nakon umirovljenja i povratka u Trilj, osnovao sam GO HSU-a Trilj i odmah smo samostalno izišli na lokalne izbore te ušli u gradsko vijeće. Od osnivanja stranke do danas uvijek smo imali našeg predstavnika u GV Trilj. Dva mandata sam bio Predsjednik ŽO HSU-a SDŽ, dva mandata član Predsjedništva stranke, član Središnjeg odbora stranke i Predsjednik Foruma branitelja u HSU-a, te Potpredsjednik HSU-a zadužen za Dubrovačko-neretvansku, Splitsko-dalmatinsku, Šibensko-kninsku, Zadarsku i Ličko-senjsku županiju. Napominjem da sam dužnost Predsjednika HSU-a SDŽ preuzeo u vremenu kada je Županijska organizacija bila u velikim problemima i čije poslovanje je bilo netransparentno, a djelovanie nekih predsjednika temeljnih organizacija destruktivno. U mandatu obnašanja dužnosti Potpredsjednika HSU-a, a u suradnji s vrijednim članovima stranke na terenu, ustrojio sam tri županijske organizacije HSU-a i to Dubrovačko-neretvansku i Zadarsku koje su bile raspuštene te veliki dio Šibensko kninske koja je nedavno osnovana - ističe general Gabričević. 

Napominjem da sam svoju mirovinu stekao na temelju radnog staža, nisam invalid Domovinskog rata, tako da mnogi moji podređeni imaju temeljem invalidnosti, često upitne, dva do tri puta veće mirovine od moje.

Moj moto je da uvijek budem s onima i uz one koji najteže žive i koji su najviše obespravljeni i kojima je najteže. To su za vrijeme Domovinskog rata bili vojnici, a sada su to umirovljenici.

Obzirom da imam privilegij malo češće istupati u medijima vezano za ratna djelovanja, uvijek kada imam priliku i mogućnost ističem i težak položaj velikog broja umirovljenika koji su nepravedno zakinuti i obespravljeni, bez obzira tko je na vlasti u našoj državi - kazao je Gabričević.

HSU

Novalja.coom