Lika nekretnine

ŽENE I TOČKA - Uspješne poslovne žene u vremenu, znanosti i liderice promjena

Objavljeno: 08.12.2020

OTOČAC – U korona uvjetima održana je prošlog tjedna 5. Međunarodna konferencija o ženama u poduzetništvu „Žene i točka“. Ove godine zbog epidemioloških mjera, konferencija koju je činilo sedamnaest panelistica, mogla se pratiti isključivo putem live streama, čime je njen doseg ustvari bio mnogo veći nego dosadašnjih godina.

Paneli na temu “Žena u vremenu”“Žene u znanosti – mijenjaju svijet ” te “Liderice promjena – široki utjecaj žena u društvu” otvorili su brojna pitanja o ženskom poduzetništvu, donijeli vrlo zanimljive zaključke o ženskim karijerama u različitim sferama poslovnog svijeta te kroz iznimno živu i konstruktivnu raspravu odgovorili na pitanje tko je ustvari poslovna žena danas. Koliko se ona mora truditi u poslovnom i privatnom životu, je li njena pozicija istovjetna poziciji njenih kolega i što sve žena mora učiniti da bi se mogla zvati uspješnom ne samo u poslovnom već i u znanstvenom svijetu.

Razmjena mišljenja dala je različite stavove, no žene su se složile u jednom – znanje, trud i talent sigurno će polučiti uspjeh ako idu ruku pod ruku uz upornost i stalno usavršavanje.

Cilj konferencije, koja se održala u organizaciji Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Otočac, jest progovoriti u javnosti o ženama u poduzetništvu bez obzira na vjersku, nacionalnu i etničku pripadnost, istaknuti njihovu brojnost i uspjehe u Ličko-senjskoj županiji, Hrvatskoj i susjednim zemljama te ohrabriti postojeće i potencijalne poduzetnice na nove poduzetničke projekte ali i pomoći im u umrežavanju radi razmjene znanja i iskustva. Baš to u ovom korona razdoblju pokazalo se iznimno važnim, jer svaki novi posao i novi poslovni kontakt doprinijeti će nastavku uspješnog poslovanja brojnih tvrtki i održavanju stabilnog gospodarstva.

Konferenciju je uz dr. sc. Josu Brajkovića, predsjednika Županijske komore Otočac, otvorila dr. sc. Sanja Šimić, direktorica Centra za digitalnu transformaciju i strateški razvoj HGK, a uvod u konferenciju napravila je Ivana Radić, predsjednica Međunarodne mreže poslovnih žena.

 U nastavku pogledajte sve panele. 

U prvom panelu “Žena u vremenu” sudjelovale su Ida Prester, Ivanka Đelilović, Lenka Gospodnetić, Mira Bogdanović i Tamara Kajari

U drugom panelu “Žene u znanosti – mijenjaju svijet” sudjelovale su: Anita Bušljeta Tonković, Daniela Gračan, Iva Dasović, Ivana Miletić, Jasminka Brala Mudrovčić i Jelena Uzelac.

U trećem panelu “Liderice promjena – široki utjecaj žena u društvu” sudjelovale su: Aida Zubčević, Aleksandra Carvalho, Alida Perkov, Helena Podgoršek, Sanja Popović Pantić i Zvezdana Oluić

HGK Županijska komora Otočac zahvaljuje se na podršci koju su razvoju ženskog poduzetništva kroz podršku ovog događaja dali: glavni partner konferencije Gacko pučko otvoreno učilište Otočac; zatim poslovni partneri konferencije: JU Pećinski park Grabovača, JU Nacionalni park Sjeverni Velebit i Kuća Velebita, JU Park prirode Velebit, Fotoklub Otočac, Women in Adria, GIS Sinac d.o.o., Mrežni podjetniški inkubator Vrelec iz Rogaške Slatine, Majsić d.o.o. – cafe bar Extreme, Book cafe Paradiso, Prilika Grupa – Plitvice Times, portal Mentorica.Biz, kao i medijskim pokroviteljima koji su pridonijeli vidljivosti konferencije: Hrvatski radio Otočac, Glas Gacke, Glas Like, Senjska bura i Novalja Cool, Radio Gospić, Lika Club i Gacka 053.

Također se zahvaljuju i fotografima, Milanu Krznariću iz Fotokluba Otočac te Vedranu Božičeviću iz Foto video studio Butina.

M.K.  

 

Novalja.coom