Lika nekretnine

Osnovan Savjet za oporavak i razvoj turizma

Objavljeno: 09.12.2020

OTOČAC - Ministrica turizma i športa Nikolina Brnjac donijela je Odluku o osnivanju Savjeta za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke 2021. godine te unaprjeđenje turističke ponude  kojom se okupljaju svi relevantni dionici turističkog sektora kako bi se zajedničkim djelovanjem hrvatski turizam što bolje pripremio za nadolazeće razdoblje.

Glavne zadaće savjeta sastojat će se u razmatranju najvažnijih pitanja vezanih za turistički sektor, kao što je realizacija turističke 2021. godine u okolnostima pandemije uzrokovane koronavirusom. Učinkovitija promocija hrvatskog turizma, pružanje turističkih i ugostiteljskih usluga u skladu s epidemiološkim mjerama te strateško planiranje zadaci su Savjeta za oporavak i razvoj turizma. Također, razmatrat će i programe i operativne planove oporavka turizma te investicije i reforme vezane uz Strategiju razvoja održivog turizma za razdoblje do 2030. godine. Savjet će raditi i na Nacionalnom planu razvoja održivog turizma od 2021. do 2027. godine, Nacionalnom programu reformi, Operativnom planu za oporavak i otpornost te Višegodišnjem financijskom okviru za razdoblje od 2021. do 2027.

Savjet čine predstavnik Ministarstva turizma i sporta, predstavnik Hrvatske turističke zajednice, zatim  predstavnici Hrvatske gospodarske komore: predstavnik Udruženja hotelijera, Udruženja marina, Udruženja pružatelja usluge smještaja na plovilu – charter, Udruženja putničkih agencija, Udruženja ugostiteljskih djelatnosti, Zajednice obiteljskog turizma, Grupacije jedinstvenih luksuznih hotela, Udruženja hostelijera, Udruženja turističkih brodara, Zajednice kulturnog turizma, Zajednice poslovnog turizma, Zajednice riječnog turizma, Zajednice pustolovnog turizma, Zajednice ronilačkog turizma i Zajednice zdravstvenog turizma,  te predstavnik Hrvatske obrtničke komore – Ceh ugostitelja turističkih djelatnika, Hrvatske udruge poslodavaca, Sindikata turizma i usluga Hrvatske i članova Socijalnog vijeća za turizam, Hrvatske udruge turizma, Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske, Kamping udruženja Hrvatske, Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela, Udruge hrvatskih putničkih agencija, Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske, Udruge ruralnog turizma Hrvatske, Udruge Glas poduzetnika, Nacionalne udruge ugostitelja, Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj ”Klub članova selo” te Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza.

Radom ovog tijela će se nastaviti kontinuirana suradnja Hrvatske gospodarske komore i udruženja i zajednica HGK s resornim ministarstvom, kao i ostalim nadležnim ministarstvima, HAMAG i HBOR, za izrade mjera pomoći turističkom sektoru, poglavito onom dijelu sektora koji je bilježio najveće gubitke, a koja je dodatno intenzivirana posljednjih tjedana vezano za nova ograničenja rada djelatnosti u turizmu donošenjem nužnih epidemioloških mjera.

 

M.K.

 

 

 

Novalja.coom