Lika nekretnine

Ljut sam! Žena ima zelenu oznaku, drugu kuću i A6, a traži kontejner

Objavljeno: 12.01.2021

Elmor Baraković, direktor Drvnog centra Glina, koji je trenutno sabirni centar za pomoć stradalima u potresu, danas je za HTV-ovu emisiju Studio 4 komentirao situaciju na terenu.

(…)

Ljudi su, kaže, nemirni, boje se, svi dolaze i pokušavaju dobiti kontejner, čak i ako su im kuće dobile zelene naljepnice. Naveo je kako im je poginuo i jedan djelatnik.

“Čovjek koji je zdrav ne treba primati socijalu”

Baraković je govorio i o gospodarskoj situaciji na tom području, rekavši kako teško mogu naći radnike unatoč jako dobrim plaćama.

“Problem je i te socijale, zato što, po meni, osobno vam kažem, čovjek koji je zdrav ne treba primati socijalu, zato što posla ima”, rekao je Baraković, dodavši da je to “najveći križ ovog kraja”, kao i obnova u kojoj su se ljudi, kako je rekao, naučili nešto dobivati, a ne zaraditi.

“Ne treba nekoga žaliti ako si sam ne želi pomoći”, poručio je Baraković.

“Ako vam kažem da je plaća 7.500 kuna za 186 sati, i prijava, neodređeno, sve, božićnice, regresi, uskrsnice, i vi ne možete naći 30-40 ljudi, a šest ih je na burzi”, onda sam vam sve rekao, dodao je.

Naglasio je da ljudima treba pomoći, ali i da podjelu građevinskog materijala treba strogo kontrolirati. Potužio se i na jednu ženu koja je pod hitno tražila kontejner, a ima zelenu oznaku, kuću u Velikoj Gorici i Audi A6.

“Mene to živcira, razumijete me? I sve nas. I plače: “nemaju djeca gdje spavati”. Svima pomažemo, uopće nas ne zanima, ali jednostavno, to su stvari ovdje na terenu koje se događaju. I onda dođu jedni, drugi: “jeste odnijeli našima, jeste odnijeli vašima”. To je taj problem koji smeta nas koji želimo raditi i plaćati poreze”, poručio je Baraković.

Maxportal.hr

 

Novalja.coom