Lika nekretnine

Puno baba, kilava škola

Objavljeno: 13.01.2021

OTOČAC – Eto škole! A taman se učenici i nastavnici opustili i navikli da nemaju škole. Ma naravno da je to šala, već je njima dosta tih (pre)dugih raspusta (gotovo kao ljetni da su), nestrpljivo čekaju povratak u učionice i klupe. Jedni žedni znanja, a drugi svoje višegodišnje rutine.

Ali, ne lezi vraže, još se u ovoj (slučajnoj, neki vele) državi ne zna hoće li škole biti i kakva će biti. Neki liječnici predlažu da se sve protegne barem do početka veljače. Iz ministarstva obrazovanja vele da škole počinju s radom u ponedjeljak, 18. siječnja, gorilo-orilo, treslo, poplavljivalo, cunamilo, što li već ne. Navodno roditelji (modernoća zahvatila) potpisuju neku online peticiju da ne bude prave škole već one zrakom, kako što je bilo prošloga proljeća jer boje se oni. Za sebe ili za djecu? Pravo je pitanje tko se i za koga boji.

I onda se nešto kao veli da će osnovci ići u školu, ali srednjaci ne, oni će imati nastavu zrakom, osim maturanata koji će ići u školu zapravo. Ali ni to još nije sigurno da će tako biti. Jer tko zna što će reći Đikić iz Frankfurta, Rudan iz Škotske, pa Capak i na kraju sam ministar Lisica (Fuchs), kojega, čini se, malo tko što u njegovom resoru i pita. Puno baba, kilava škola.

Ali do ponedjeljka ima još puuuuno dana, čak četiri, a u četiri dana može i Svijet propasti, pa čemu prešiti?

M.K.

 

Novalja.coom