Lika nekretnine

Poznati Senjski zimski balovi - dobili i svoj virtualni oblik!

Objavljeno: 25.01.2021

SENJ - U Senju maškare tradicionalno preuzimaju vlast za vrijeme mesopusta, počevši od prve subote nakon Sv. tri kralja pa sve do Čiste srijede ili Pepelnice. Ove godine, u organizaciji facebook grupe građana i prijatelja Senja – Moj Senj te uz pokroviteljstvo hrvatske sekcije Fondacije građanki i građana Mediterana  FACM Croatia – održava se „zimski bali“ u virtualnom obliku, na društvenoj mreži facebook. 

Dosada su održana tri zimska bala, a jučerašnji je doista bio bogat i maštovit, pod  naslovom  „Senjske mondure“. Sudionici su objavljivali svoje fotografije u grupi Moj Senj  https://www.facebook.com/groups/mojsenj, a nakon virtualnog bala, organizatori su proglasili najbolju masku uz objašnjenje koje prenosimo u cijelosti:  

 „Na trećem senjskom virtualnom balu u povijesti bilo je predivno. Teško se bilo odlučiti ki je bil najbolji.  Sanjin Brozincevic je opet bil fantastičan, senjski pajaci predivni, dede, venecijanske maske isto, moderno domino...baš su svi bili super.    

Ipak prva nagrada za najbolju masku gre sinoć najveselijoj grupi: Grude sniga i Amor. Pivali su celo večer senjske pjesme i tancali. Za napomenut je da je "gruda sniga" već tradicionalna senjska maškarada i skoro svako senjsko dite je bar jemput bilo maškarano u grudu sniga. Naše Senjkinje su se baš potrudile i sve sašile same, a posebno su lipe bile tokice. Delale su celi tjedan maškarade i tokice, i tako pokazale da se bitan del senjskog mesopusta održava doma, kadi se šiju maškarade i "gre na oblaćenje". To ispadne najlipši del bala.“ 

Nagrađenoj grupi organizatori će uručiti paket, a svi drugi pozivaju se na 4. senjski virtualni maškarani bal u grupu Moj Senj s temom „Venecijanske noći“, koje su se davno održavale na senjskom gradskom kupalištu Banji ili u Portu. 

Organizatori pozivaju sve koji vole karneval da se priključe iz sigurnosti svoga doma, u ovaj virtualni ludi svijet koji će nam, nadamo se, barem na tren, odvući misli od tmurne svakodnevice.

M.V.

 

Novalja.coom