Lika nekretnine

Pokreni nešto svoje – program potpore poduzetničkim projektima

Objavljeno: 22.02.2021

OTOČAC - U tijeku je peti natječaj programa potpore poduzetnicima početnicima, mikro poduzećima i fizičkim osobama koje će registrirati gospodarski subjekt – "Pokreni nešto svoje".

ACT Grupa, potporna organizacija za razvoj društvenog/impact poduzetništva, otvorila je prijave za petu generaciju dobitnika potpore iz navedenog programa, a koji provodi u partnerstvu s tvrtkom Philip Morris Zagreb d.o.o..

Za financiranje šest najboljih projekata u okviru petog kruga natječaja osigurani je iznos ukupne vrijednosti od 444.000 kuna te će svaki od dobitnika biti sufinanciran fiksnim iznosom od 74.000 kuna.

"Pokreni nešto svoje" je program potpore poduzetničkim projektima u Hrvatskoj. Program potiče projekte s pozitivnim društvenim utjecajem te korisnicima pruža mentorstvo u razvoju poduzeća te bespovratna sredstva.

Važan kriterij pri odabiru će biti postojanje društvene ili ekološke inovacije, kao i dugoročni pozitivni utjecaj na društvo. Društvena inovacija rješava društvene probleme, pa tako obuhvaća svaku intervenciju ili promjenu koja donosi pristup, mogućnosti ili nove prilike skupini koja prije te prilike nije imala. Svi oblici inovacija koji smanjuju utjecaj na okoliš i/ili optimiziraju korištenje resursa su po definiciji ekološki oblik inovacije.

Prijave za novi natječaj otvorene su do 28. veljače 2021. godine do 12 sati na web stranicama programa www.pokreninestosvoje.hr.

Rezultati natječaja će biti javno predstavljeni te objavljeni 14. travnja 2021., a početak provedbe projekata je 1. svibnja 2021. godine – obavještavaju iz ACT grupe.

M.K.

 

Novalja.coom