Lika nekretnine

Sportski vikend u Otočcu u znaku kuglanja

Objavljeno: 28.02.2021

OTOČAC - U susretu 13.kola 1.HKl ekipa k.k  „Velebit“ iz našega grada ugostila je jučer u 16,00 sati kuglače k.k.“Zadar“ iz Zadra te gostima nanjela teški poraz. Rezultat od 7 : 1 govori više od riječi, a dva osvojena boda puno znače za ekipu domaćina.

Nakon dugo vremena natjecanje se nastavlja, no ne onako kako smo inače navikli, naime natjecanje je nastavljeno ali za natjecatelje u 1.kuglačkoj ligi dok se onim u nižem rangu natjecanja dozvoljavaju treninzi ali ne i natjecanje. Dokle?  Teško je pronaći adekvatni odgovor a kuglanje je sport koji kao i većina sportskih natjecanja trpi posljedice korone i samo natjecanje teče neuobičajenim tokom.

Osim igrača i voditelja ekipe nije dozvoljen pristup publici a upravo ona kao i drugdje važi kao takoznavi igrač više.  Ipak susret je pratio zavidan broj ljubitelja kuglanja putem interneta.,a nakon pobjede mnogi su se javili i poželjeli uspješan nastavak natjecateljske sezone.

Ako se uzme u obzir da je ekipa domaćina porušila zavidnih 3501.čunjeva, budi osjećaj da će i nastavak natjecanja biti vrlo zanimljiv posebno iz razloga što se momčad Velebita smjestila na začelje natjecateljske tablice, no nadamo se ne zadugo.

Krajnji rezultat susreta izgledao je ovako: K.K.Velebit 3501.č., K.K.Zadar 3348.č.u pogledu poena to je 7:1. Ili kako rekoh vrijednih 2:0 u bodovima.

Ako treba spomenuti one koji su ipak bili malo bolje sreće,onda je to kod ekipe gostiju Marko Jakljević s 583.čunja,a u timu domaćina ujedno i igrač susreta bio je ovaj put Dario Prađeno s 601.čunj.

Susret su uspješno priveli kraju suci Krešimir Mesić i Željko Odorčić oba A sudačke licence,naravno uz podršku Dade Sladović voditelja gradske kuglane i uspješnog kuglača.

Nakon pauze 13.3. ekipa Velebita gostuje u metropoli kod Medveščaka, a ako shvatimo da te dvije ekipe dijele začelje tablice, susret će biti iznimno interesantan jednostavno rečeno rivali s začelja.

Domaćoj ekipi zaželimo puno uspjeha u tom susretu, a nadam se da će to oni i opravdati. 

Tekst i slike:

Stjepan Brajković Murta

Novalja.coom