Lika nekretnine

Otvori me – zatvori me

Objavljeno: 02.03.2021

OTOČAC – Nikako se ne možemo oteti dojmu da se u ovoj koroni ne zna ni tko pije ni tko plaća. Pa to ne ide na obične ljude, narod, pupulus, već na one koji bi tome trebali biti vičniji, na liječnike. Epidemiolozi (i ne samo oni) se u ovih skoro godinu dana gotovo nadmeću tko će izići u javnost (i biti zvijezda) s mudrom izrekom i prognozom, jedan kaže ovako, drugi onako, pa se posvađaju kako kumice na placi, a obični populus to s pomnjom prati i gleda i ne vjeruje svojim ušima i očima. Jednom se savjetuje jedno, za par dana suprotno tome, i od populusa, naroda, se traži slijepa poslušnost. I tako narod leluja, kao trska u vodi, amo-tamo. Dalo bi se o toj liječničkoj nedosljednosti poprilično pisati, ali to bi nas predaleko odvelo.

Evo sada s terasama, odredilo stroge uvjete, otvorilo ih. Imali smo prigode vidjeti i u nekim velikim gradovima da nije baš neka najezda, da se ne traži stolica više, ljudi se valjda odbili od izlazaka, neki se i dalje panično boje, što li je već na djelu. I sada, doznaje se, da će lokalni stožer Civilne zaštite u Ličkoj-senjskoj županiji ovih dana zasjedati i odlučivati hoće li se terase po prijedlogu dežurnog epidemiologa ponovo zatvoriti.

I kako onda da čovjek ne pukne, da ostane pri svojoj, da se ne smakne, da ne koristimo sav jezični repertoar koji se ovdje može iskoristiti.

M.K.

 

Novalja.coom