Lika nekretnine

Održan prvi turnus duhovnih vježbi za svećenike GSB

Objavljeno: 13.03.2021

GOSPIĆ - Prvi turnus duhovnih vježbi za svećenike Gospićko-senjske biskupije održan je u Pastoralnom centru župe Sv. Josipa u Ličkom Osiku od 8. do 11. ožujka. Na vježbama je sudjelovao 21 svećenik, a među njima i gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.

Duhovne vježbe pod geslom “Obratite se i vjerujte Evanđelju!” vodio je p. Mijo Nikić, poznati isusovac i psiholog. Tijekom puna tri dana voditelj je obradio nekoliko važnih tema, odnosno stvarnosti, presudnih za uvjerljiv svjedočki život svećenika u današnjim okolnostima. U tom smislu je na više načina isticao važnost molitve, povezanost s Bogom, odgovornosti u vršenju svećeničke službe, važnost mijenjanja vlastitog života i svjedočenje naše povezanosti s Bogom. Kroz različite primjere iz psihologije voditelj je pokušao približiti svećenicima važnost ove znanosti u vođenju vjerničke zajednice, ali i primjenu u vlastitom životu.

Misno slavlje koje su svećenici slavili svaki dan točno u podne, predvodio je biskup Zdenko Križić, a voditelj vježbi p. Nikić kroz propovijedi približavao je aktualnosti evanđeoskih tekstova koje nam Crkva nudi u korizmenom vremenu.

Na kraju duhovnih vježbi biskup Križić zahvalio je svećenicima na pobožnom sudjelovanju u duhovnim vježbama, a posebno voditelju p. Miji Nikiću na vođenju duhovnih vježbi koje za svećenike ne znače kraj, nego početak donošenja plodova. Također je zahvalio i domaćinu Luki Blaževiću koji je kao župnik ugostio subraću svećenike i iskazao veliku gostoljubivost.

GSB/M.K. 

Novalja.coom