Lika nekretnine

Natjecanjima na otvorenom i polaganjima zadržati one najbolje u taekwondou

Objavljeno: 01.04.2021

ČAVLE – Hrvatski taekwondo savez već nekoliko tjedana obilazi županijske taekwondo centre kako bi se upoznao sa situacijom u klubovima nakon negativnog utjecaja pandemije koronavirusa na cjelokupni šport.

Čelni ljudi HTS-a ističu kako je iza nas najteža godina u povijesti modernog športa koja je pogodila sve zemlje svijeta i njihove dionike. Taekwondo, koji je u Hrvatskoj prisutan preko 50 godina, morao se prilagoditi više puta protekle godine na različite načine kako bi održao članstvo taekwondo zajednice diljem Hrvatske.

Ove subote u Čavlima je u Domu kulture predsjednik Hrvatskog taekwondo savez Anto Nobilo sa svojim suradnicima održao je radni sastanak s predstavnicima klubova s područja Primorsko – goranske, Istarske i Ličko –senjske županije.

Nakon održanog radnog sastanka na kojem su svi klubovi mogli istaknuti probleme s kojima se suočavaju kod ponovnog pokretanja rada, klubovi i čelnici saveza zajedno s odredili su plan daljnjih aktivnosti i djelovanja s ciljem povratka djece u športske dvorane.

Na radnom sastanku dogovoreno je da će ovlašteni ispitivači Hrvatskog taekwondo saveza tijekom travnja i svibnja obilaziti županije kako bi održali ispite za crne pojaseve. Na taj način natjecatelji bi napredovali u zvanju dok nema natjecateljskog taekwondo-a u borbama i imali motivaciju za dolazak na trening koji nije kontaktni i u skladu je s uputama Stožera.

Uz to, dogovoreno je da čim dopuste vremenski uvjeti i popravi se epidemiološka slika, krene se s natjecanjima na otvorenom. Oni klubovi koji iskažu interes za domaćinstvo imat će podršku saveza. Natjecanja bi se održavala na vanjskim sportskim terenima i u skladu s uputama epidemiologa.

Na radnom sastanku sudjelovao je i dopredsjednik Hrvatskog taekwondo saveza i predstavnik klubova s područja Ličko–senjske županije Nikola Pemper. Istakao je da je ukupno članstvo klubova prepolovljeno jer su treninzi u školskim športskim dvorana zabranjeni. Oni klubovi koji imaju vlastite prostore uspjeli su zadržati one najbolje natjecatelje u treningu, no i kod njih je prisutan od pad od najmanje 30 posto članstva.

B.B.

 

Novalja.coom