Lika nekretnine

Projektu Erasmus+ "Mreža UNESCO-vih kulturnih prostora" teče dalje, ni korona mu ne može ništa

Objavljeno: 20.04.2021

OTOČAC – Već smo u nekoliko navrata pisali o projektu Erasmus+ "Mreža UNESCO-vih kulturnih prostora". Vijest nam je činjenica da ispred Hrvatske, a u okružju više europskih zemalja, u projektu sudjeluje Gacko pučko otvoreno učilište Otočac. U ovomu projektu sudjeluje osam iskusnih organizacija iz europskih zemalja: Latvija - Zaklada za etničku kulturu Suita; Estonija - Zaklada za kulturni prostor Kihnu i nevladina organizacija Setoma; Makedonija - ICTM Nacionalni odbor Makedonije; Gruzija - Gruzijski centar za umjetnost i kulturu; Italija - Sveučilište u Cagliariju; Portugal - Municipio de Idanha-a-Nova i Hrvatska - Gacko pučko otvoreno učilište Otočac. Nositelj projekta je Zaklada za etničku kulturu Suita - Latvija, a Gacko pučko otvoreno učilište Otočac partner je ovog projekta koji ima zajednički cilj s nositeljem i drugima partnerima, a to je održavanju tradicije i tradicijske kulture.

Sam projekt je zamišljen u nekoliko godina, a podrazumijevao je i posjetu svakoj od zemalja, rad na terenu, ali korona je sve to svela na online susrete i konferencije. Tako je ovih dana nastavljen niz online kontakata.

Prvi dan Biedrība „Etniskās kultūras centrs „Suiti”” projekt Erasmus + „Mreža kulturnih prostora UNESCO-a” uspješno je završen! Predstavljena je Latvija (ili, kako to volimo reći Litva) te izvršen uvid u nematerijalnu kulturnu baštinu Latvije, ideje održivog razvoja i zanimljive zajedničke metode i prakse.

Drugi dan bit će održan 26. travnja putem Zoom platforme – priopćavaju iz Gackoga pučkog otvorenog učilišta.

M.K.

 

Novalja.coom