Lika nekretnine

Od svačega po malo

Objavljeno: 26.04.2021

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (23. – 26. travnja) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, osam prometnih nesreća, jedno narušavanje javnog reda i mira i pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava.

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim Udbinjaninom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga prostorija koje on koristi u kojoj je pronađena poluautomatska puška i 43 komada streljiva vojnog podrijetla, koje je neovlašteno posjedovao.  Protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

Od 15. do 25. travnja u Krivom Putu je nepoznati počinitelj provalio u garažu u vlasništvu 75-godišnjaka iz koje je ukrao frezu za motokultivator.  Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

Tri prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila u subotu, 24. travnja u 18,50 sati u Bilaju. Nesreća se dogodila kada je 47-godišnji Gospićanin upravljajući teretnim vozilom sletio s ceste, potom se od siline udarca odbio i udario u betonski stup javne rasvjete. U prometnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u KBC Rijeka.

Dvije prometne nesreće su s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića (jedna osoba ozlijeđena) i Novalje (dvije osobe ozlijeđene). Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3), Otočca (1) i Senja (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 76 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 10 prekršaja nevezanja sigurnosnim pojasom i šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 24. travnja u Ličkom Osiku kod 20-godišnjega Hrvata (1.66 g/kg).

Tijekom proteklog vikenda su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske na autocesti između čvora Gospića i odmorišta Zir:

  • u subotu u 15,41 sati, zaustavili 52-godišnjeg Poljaka, vozača osobnog automobila kojemu je uređajem za mjerenje brzine utvrđena brzina od 248 km/h;
  • u nedjelju u 19,59 sati, zaustavili 51-godišnjeg Mađara, vozača osobnog automobila kojemu je uređajem za mjerenje brzine utvrđena brzina od 236 km/h.

Oni su kažnjeni novčanom kaznom, te im je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja „B“ kategorijom na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 1 mjeseca.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je tučnjavom na području Senja, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.   

U petak je građanin dojavio da je prilikom čišćenja starog građevinskog objekta u Visuću pronašao minsko-eksplozivna sredstva. Izlaskom na mjesto događaja policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske utvrdio je da se radi o dvije dimne ručne bombe u oštećenom stanju i dva spremnika s 43 komada streljiva za automatsku pušku. S obzirom da su dimne ručne bombe bile u vidno oštećenom stanju i nisu bile sigurne za transport, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu ih je uz poduzimanje svih potrebnih sigurnosnih mjera uništio, a streljivo je izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom