Lika nekretnine

Ovog vikenda bilo svega

Objavljeno: 10.05.2021

GOSPIĆ - Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjim Lešćeraninom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. On se sumnjiči da je od 1. siječnja do 26. travnja ove godine u Lešću uz vodotok potoka Pucirep motornom pilom posjekao četiri stabla hrasta u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Gospiću. Protiv njega će nadležnomu državnom odvjetništvu biti dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.
 
Od 1. do 7. svibnja ove godine u Korenici je nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću iz koje je ukrao kućanske aparate i umjetničke slike u vlasništvu 82-godišnjakinje.
Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđen je 51 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, osam prekršaja isteka važenja prometne dozvole i tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
 
Najveća utvrđena brzina kretanja od 238 km/h izmjerena je jučer na autocesti između Svetog Roka i Jadove kada je 66-godišnji Hrvat upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca.

U petak je građanin dojavio da je u Donjoj Dubravi prilikom oranja pronašao minsko-eksplozivno sredstvo. Izlaskom na mjesto događaja policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske utvrdio je da se radi o topovskom zrnu koje je najvjerojatnije zaostalo iz Domovinskog rata. S obzirom da je zrno bilo u vidno oštećenom stanju i nije bilo sigurno za daljnji transport, isto je uz poduzimanje svih mjera sigurnosti uništeno.
           
U subotu je građanin s područja Općine Plitvička Jezera dragovoljno predao automatsku pušku i 11 komada streljiva call. 7,62x25 mm, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom