Lika nekretnine

Međunarodno vojno hodočašće 2020./2021. u Lurd

Objavljeno: 21.05.2021

Međunarodno vojno hodočašće (MVH) u lurdsko svetište u Francuskoj, koje se od 1958. godine održava svake godine u mjesecu svibnju, održat će se od 21. do 23. svibnja ove godine u drugačijem obliku, objavljeno je na mrežnim stranicama Vojnoga ordinarijata.

Bit će prilagođeno još uvijek prisutnim pandemijskim okolnostima, prema odluci koju je donio skup zemalja sudionica hodočašća u skladu s preporukom francuskog vojnog biskupa i predsjednika MVH-a mons. Antoinea de Romaneta i u dogovoru s upravom lurdskog svetišta.

Odlučeno je, naime, da se, zbog nepovoljne situacije uzrokovane pandemijom bolesti Covid-19, tradicionalno 62. međunarodno vojno hodočašće koje se trebalo održati 2020. godine na uobičajen način odgađa do daljnjega. Ipak, kako se plamen ovog hodočašća, koje ujedinjuje vojske različitih zemalja svijeta u molitvi za mir, ne bi ugasio, održat će se posebno, prilagođeno izdanje međunarodnog vojnog hodočašća pod nazivom Međunarodno vojno hodočašće 2020./2021.

U Lurdu će se, dakle, od 21. do 23. svibnja ove godine okupiti manji broj francuskih vojnika hodočasnika, desetak štićenika francuske nacionalne ustanove za vojne invalide u pratnji sestrinskog osoblja iz vojne zdravstvene službe te vojni izaslanici različitih zemalja koji su na službi u Francuskoj. Na skroman način, bit će tako zastupljen vojni i međunarodni karakter hodočašća koje će se održavati tijekom tri dana s temom: „Ja sam Bezgrešno Začeće“.

IKA

 

Novalja.coom