Lika nekretnine

Natjecanje “Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku 2021.“

Objavljeno: 18.06.2021

OTOČAC - Ministar obrane Mario Banožić, ujedno izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj nazočit će danas natjecanju za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga “Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku 2021.” koje će se održati na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ na Slunju.

Ovogodišnje natjecanje provodi se u čast 30. godišnjice ustrojavanja Hrvatske vojske u duljini od 30 kilometara i uz moto „30 kilometara za 30 godina Hrvatske vojske“.

Na natjecanju će sudjelovati ukupno 73 natjecatelja (51 iz Hrvatske vojske, 10 iz Ministarstva unutarnjih poslova RH te 12 iz oružanih snaga država saveznika i partnera (Albanije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Kosova, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Sjedinjenih Američkih Država te Velike Britanije).

Krećući se stazom, natjecatelji na sebi nose obveznu opremu i naoružanje ukupne težine 17 kilograma i pritom svladavaju dvanaest vojničkih zadaća (disciplina) raspoređenih na 12 radnih točaka. Najspremniji pripadnik je onaj koji prvi prođe zadanu stazu, ispuni sve zadaće na radnim točkama i u najkraćem vremenu stigne na cilj natjecanja – priopćava Ministarstvo obrane.

M.K.

 

Novalja.coom