Lika nekretnine

Noćas u Gorićima poginuo mladić u prometnoj nesreći

Objavljeno: 21.06.2021

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 17 prometnih nesreća, od kojih su 2 sa 2 smrtno stradale osobe a dogodile su se na području Otočca i Korenice, 3 s 3 lakše ozlijeđenim osobama koje su se dogodile na području Gospića (1) i Senja (2), te 12 s materijalnom štetom.
 
Izdvajamo prometne nesreće u kojima su dvije osobe smrtno stradale: 

u subotu, 19. lipnja 2021. godine u mjestu Korana, dogodila se prometna nesreća kada je 29-godišnji njemački državljanin upravljao motociklom njemačke nacionalne oznake iz smjera Korenice u smjeru Slunja i uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake prešao na suprotnu prometnu traku i  udario u osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 26-godišnjak iz Vinkovaca. Vozač motocikla je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo u Općoj bolnici u Karlovcu;

- noćas na dionici županijske ceste broj 5140/3 u mjestu Gorići dogodila se prometna nesreća kada je 19-godišnjak s područja Grada Senja upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake iz smjera Švice u smjeru mjesta Gorići, te uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad automobilom i sletio udesno van kolnika nakon čega je došlo višestrukog prevrtanja vozila. Vozač je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo u Općoj bolnici u Gospiću, dok je maloljetna putnica lakše ozlijeđena.

U tom periodu utvrđeno je 79 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda 

Najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda izmjerena je u nedjelju u Perušiću kod 49-godišnjakinje s područja Grada Otočca (2.74 g/kg).
 
U subotu, 19. lipnja 2021. godine od 7 sati pa do nedjelje, 20. lipnja 2021. godine do 7 sati, na području cijele Republike Hrvatske policijski službenici su proveli pojačani 24-satni nadzor sudionika u prometu na cestama (Alcohol & Drugs Marathon), koji je bio usmjeren prvenstveno na sudionike pod utjecajem alkohola i droga. Tijekom akcije najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 41-godišnjaka s područja Općine Brestovac (2.32 g/kg).
 

PU ličko-senjska 

Novalja.coom