Lika nekretnine

Krađe i prometne nesreće

Objavljeno: 28.06.2021

GOSPIĆ - Od 17. do 25. lipnja u Prizni je nepoznati počinitelj sa stupa trafostanice, koja je van funkcije a u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Gospiću, skinuo elektronski transformator iz kojeg je ukrao 100 kilograma bakrenih žica, dok je u Krivom Putu iz neograđenog prostora ukrao agregat za struju i nadzornu kameru u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Zagrebu. Policija traga za počiniteljima protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnomu državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske postaje Gospić su u subotu u 15,55 sati u Gospiću pomoću svjetlosnih i zvučnih signala zaustavljali osobni automobil s obzirom da je vozač upravljao automobilom kojem su oba lijeva pneumatika ispala s felgi, no vozač se oglušio na zapovjedi policije i nastavio vožnju u smjeru Ličkog Osika prelazeći pritom na suprotnu stranu kolnika. Vozač je zaustavljen u Ličkom Osiku te je utvrđeno da automobilom upravlja 58-godišnjak iz Ličkog Osika pod utjecajem alkohola (2,63 g/kg). Nadalje vozač nije bio vezan sigurnosnim pojasom, vozačka dozvola mu je istekla 2016. godine, kod sebe nije imao niti prometnu dozvolu, niti osobnu iskaznicu. Isključen je iz prometa, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnih sredstava, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu, a izdani su mu i obavezni prekršajni nalozi.

Tijekom proteklog vikenda provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu. U tom periodu utvrđena su 45 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 23 prekršaja nevezanja sigurnosnim pojasom i šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
 
Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu kod vozača iz Ličkog Osika. 
 
Proteklog vikenda evidentirano je 14 prometnih nesreća i to jedna s poginulim osobama na području Senja gdje su dvije sosobe smrtno stradale u prometnoj nesreći. Dvije prometne nesreće su s lakše ozlijeđenim osobama i to na području Gospića i Novalje, te 11 s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (6), Gospića (2), Korenice (1), Karlobaga (1) i Novalje (1).

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom