Lika nekretnine

U Otočcu napad na policiju

Objavljeno: 12.07.2021

GOSPIĆ - Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom, 48-godišnjakom i 20-godišnjakom (svi iz Otočca) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo prisile prema službenoj osobi. Sumnjiče se da su jučer oko 1.40 sati u Otočcu, tijekom postupanja fizički napali i prijetili policijskim službenicima, pokušavajući ih spriječiti u daljnjem obavljanju poslova iz nadležnosti policije. Oni su uhićeni, predani pritvorskomu nadzorniku, a kaznena prijava protiv biti će podnesena nadležnomu državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske postaje Novalja dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim Čehom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe. Sumnjiči se da je u petak, 9. srpnja na plaži Zrće iskoristio nepažnju 30-godišnje Slovenke i ukrao joj torbicu. Protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

U petak, 9. srpnja u Novalji je nepoznati počinitelj kroz otvorena vrata na terasi ušao u apartman iz kojega je ukrao novac, u čemu ga je pokušala spriječiti 44-godišnja vlasnica. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 189 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od toga 74 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 40 prekršaja nevezanja sigurnosnim pojasom i osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Karlobagu kod 56-godišnjeg Hrvata (2,30 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 255 km/h izmjerena je na autocesti između Gospića i Zira kada je 24-godišnji Hrvat upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od mjesec dana.

PU ličko-senjska 

Novalja.coom