Lika nekretnine

Pomoći prometnom sektoru vrijedan 60 milijuna kuna

Objavljeno: 13.07.2021

OTOČAC - U okviru nastavka mjera potpora s ciljem ublažavanja posljedica pandemije koronavirusa Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture ovih dana objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za pomoć pogođenim poduzetnicima iz prometnog sektora ukupno vrijedan 60 milijuna kuna.
 
Ovim Programom Vlada Republike Hrvatske nastavlja s mjerama pomoći namijenjenim pogođenim sektorima, a među najpogođenijima je upravo sektor prometa, odnosno povremeni prijevoznici i brodari kojima je ovaj program potpore i usmjeren. Program predviđa potpore usmjerene pokretanju i normalizaciji tekućeg poslovanja uslijed aktualne pandemije, kao mjeru jednokratne državne potpore malih vrijednosti prometnom sektoru. 
Riječ je o svim poduzetnicima koji se bave povremenim prijevozom putnika, pomorskim prijevozom putnika, putničkim agencijama te turoperatorima u nautičkom prometu koji su  bili, i još uvijek jesu, izloženi aktualnoj pandemiji te su pretrpjeli značajan pad prihoda. Tako će se poduzetnicima iz ovog sektora koji su tijekom 2020., odnosno 2021. godine, pretrpjeli pad poslovnih prihoda u odnosu na 2019. godinu u iznosu od najmanje 75 posto nadoknaditi dio ili svi troškovi poslovanja.

Navedene potpore bit će isplaćene jednokratno u skladu s raspisanim Javnim pozivom kojim se detaljno definiraju kriteriji za odabir poduzetnika, potrebna dokumentacija, prihvatljivi troškovi poslovanja i drugi uvjeti koje poduzetnici moraju ispuniti kako bi bili korisnici potpora iz navedenog Programa.
 
Potpore će se dodjeljivati do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31. prosinca ove godine – obavještavaju iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

M.K.
 

Novalja.coom