Lika nekretnine

Vinska degustacija: Ventus Bura u senjskom hotelu Bura u gradu bure

Objavljeno: 15.07.2021

SENJ, - U subotu 17.7.2021., u 20h u obnovljenom senjskom boutique hotelu Bura 45N, spojit će se po prvi puta vjetar i vino, na jedinstvenoj vinskoj degustaciji hvarskih ekoloških vina VENTUS u samom središtu grada bure – Senju.  Osim po uskocima, slavnoj prošlosti i tvrđavi Nehaj, grad Senj poznat je po buri, koja nije jaka kao nekada, ali ipak pokaže svoju moć, kad ona to poželi. Renovirani i ponovno otvoreni senjski hotel nazvan je Bura 45 upravo po dvije smjernice po kojima se Senj može pratiti – poznatome vjetru koji puše sa sjevera i 45. paraleli koja prolazi kroz grad.

Prva vođena vinska degustacija u senjskom hotelu Bura bit će posvećena  vinima VENTUS s vjetrovima na etiketi, a između ostalih,  jedno vino nazvano je Bura. Uz vina bit će posluženi mali zalogaji, kako to i priliči na predstavljanjima vina.  Zalogaji će posjetiteljima dodatno dočarati vino, ali ga neće prekriti, nego mu pustiti da se pokaže u najboljem izdanju.  Degustaciju će voditi prof. Marija Vukelić uz nazočnost hvarskih vinara, vlasnika vinarije Ventus - Damira Gurdulića i Ive Plenkovića koji će odgovoriti na sva pitanja o  svojim vinima koja goste budu zanimala.

Vinarija Ventus, iz Vrisnika s otoka Hvara, svoj je brand nazvala po vjetru (ventus, lat. - vjetar), logo je inspiriran ružom vjetrova, a svako vino nosi ime vjetra koji je karakterističan za lokaciju vinograda: Bura, Jugo, Maestral, Levant, Oštro. Sva su vina ekološki certificirana, na što su u vinariji jako ponosni.

I što bismo po ovim ljetnim vrućima mogli više poželjeti nego malo bure,možda baš u subotu - da raščisti, rashladi, razbistri um i tijelo?  Jer „kad zapuše bura, sve što je slabo ode ća, a ostane samo ono što je jako.“ (pjesnikinja Adrijana Škunca).

Broj mjesta je ograničen. Obavezna rezervacija na:   sales@bura45.hr

Cijena: 100kn

****

O EKOLOŠKIM VINIMA VENTUS 

Vinariju su osnovala 2019. dva prijatelja, Damir Gurdulić i Ivo Plenković, u mjestu Vrisnik u srcu otoka Hvara s motom  "zajedno smo jači".  Dotada su se obojica već 25 godina bavila  proizvodnjom vina kao samostalni OPG-ovci. Vinogradi Ventus  prostiru se po južnoj strani otoka Hvara (oko mjesta Ivan Dolac i Sveta Nedjelja) te na sjevernoj  strani otoka oko mjesta Vrisnik iz kojeg i kreće cijela proizvodnja i plasman ekoloških certificiranih vina na tržište.

Na prvo mjesto stavljamo kvalitetu stoga je naš godišnji kapacitet proizvodnje oko 30 000 boca vina. Naš je logo inspiriran ružom vjetrova, svako vino nosi ime vjetra koji je karakterističan lokaciju vinograda - Bura, Jugo, Maestral, Levant, Oštro. Struka je brzo prepoznala kvalitetu pa vinarija već ima  imam priznanja i nagrade s vinskih manifestacija (Noćnjak,  Sabatina...) Stvaramo vina u kojima njegujemo izričaj i karakter izvornih hvarskih sorti, a stalnim unapređivanjem proizvodnih procesa i znanja objedinjujemo u našim vinima prošlost, sadašnjost i budućnost.“ - ponosno ističu iz vinarije.

 ****

O BOUTIQUE HOTELU BURA 45N

Obnovljeni  senjski boutique hotel Bura 45ºN  sa 4 zvjezdice ima 35 elegantne sobe i 3 luksuzna apartmana koji će zasigurno zadovoljiti potrebe i najzahtjevnijih gostiju. Uz moderan namještaj vrhunske kvalitete u sobama, odlikuju ih udobnost, prozračnost  i umirujuća kombinacija detalja.  Sve smještajne jedinice su klimatizirane i imaju SAT TV ravnog ekrana, mini bar, sef i telefon. Moderna i komforna kupaonica s walk-in tušem nudi i besplatan kozmetički pribor i sušilo za kosu. Besplatan Wi-Fi dostupan je u cijelom objektu, a za potpuni komfor tu su i hotelska plažu i vanjski parking. U sklopu hotela ustrojen je  vrhunski restoran Jozefina s bogatom gastro ponudom lokalnih i internacionalnih specijaliteta koje prati ponuda izvrsnih hrvatskih vina. Uz restoran nalazi se Lounge bar  sa šarmantnom terasom gdje gosti mogu uživati uz čašu vina ili osvježavajući koktel.

Marija Vukelić 

Novalja.coom