Lika nekretnine

Vikend bogat kriminalom

Objavljeno: 20.07.2021

GOSPIĆ - Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim Otočaninom zbog osnova sumnje da je počinio tri kaznena djela i to prijetnje, dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Sumnjiči se da je u subotu, 17. srpnja u 17,30 sati u Lešću prijetio ubojstvom 50-godišnjem Otočaninu, nakon čega je kroz prozor kata kuće u kojoj neprijavljeno boravi ispalio najmanje tri hitca iz automatske puške. U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga prostorija koje on koristi u kojoj je pronađena automatska puška, četiri okvira s po 30 komada streljiva call. 7,62 x 39mm, jedan prazni okvir za automatsku pušku, još 45 komada streljiva call. 7,62 x 39 mm, tri streljiva za protuzrakoplovni top, šest detonirajućih kapisli i dva koluta sporogorećeg štapina, koje je neovlašteno posjedovao.  

Policijski službenici Policijske postaje Gospić u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad troje državljana Bosne i Hercegovine (24-godišnjak, 28-godišnjak i 24-godišnjakinja) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
Policijski službenici Ravnateljstva policije su u subotu u teretnom vozilu s poluprikolicom slovenske nacionalne oznake kojim je upravljao 24-godišnjak pronašli veliki broj stranih državljana bez osobnih dokumenata, a prema njihovim izjavama radi se o državljanima Bangladeša i državljanima Pakistana, a koji su nezakonito prešli državnu granicu.
 Nadalje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su se ispred teretnog automobila u osobnom automobilu nacionalne oznake Bosne i Hercegovine kretali kao prethodnica s ciljem uočavanja policijskih ophodnji 27-godišnjak i 24-godišnja suvozačica.
 Oni su uhićeni, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a kaznena prijava je dostavljena nadležnomu državnom odvjetništvu, dok je prema stranim državljanima postupano sukladno Zakonu o strancima te su smješteni u prihvatne centre.

U subotu, 17. srpnja u 9 sati je u Metku nepoznata mlađa ženska osoba predstavila se 88-godišnjaku kao djelatnica Crvenog križa i dala mu mast za bolne dijelove tijela te mu ponudila masažu vrata, na što je pristao, a nakon njenog odlaska primijetio je da mu nedostaje novac. Policija traga za počiniteljicom, protiv koje će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

Tijekom proteklog vikenda provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu. U tom periodu utvrđeno je 56 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 24 prekršaja nevezanja sigurnosnim pojasom i tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak, 16. srpnja u Novalji kod 37-godišnjeg Slovenca (1,72 g/kg). On je uhićen i uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud, gdje je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 11.000 kuna, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na teritoriju RH u trajanju od tri mjeseca.

Proteklog vikenda evidentirano je 12 prometnih nesreća, od toga jedna s lakše ozlijeđenom osobom na području Otočca. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (6), Gospića (2), Senja (2) i Novalje (1).

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom