Lika nekretnine

Provale i krađe, vožnja pod maliganima, odbačeno streljivo ...

Objavljeno: 02.08.2021

GOSPIĆ - Policijski službenici Policijske postaje Novalja dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjim i 20-godišnjim Slovencima zbog osnova sumnje da su počinili tešku krađu. Sumnjiče se da su u petak, 30. srpnja oko 23,30 sati u Novalji provalili u cvjećarnicu u vlasništvu 50-godišnjakinje, iz koje su ukrali novac.

Policijski službenici Policijske postaje Gospić su u četvrtak, 29. srpnja u Svetom Roku zaustavili skup vozila imotskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 24-godišnji Hrvat. Utvrđeno je da isti u tovarnom prostoru prevozi 40 prostornih metara drveta hrasta i bukve za koje ne posjeduje dokumentaciju, te su drva uz potvrdu privremeno oduzeta, a nadležnom inspektoru Ministarstva poljoprivrede biti će dostavljena obavijest o počinjenom prekršaju.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac su u subotu u 3,40 sati na autocesti kod čvora Otočac pomoću zvučnih i svjetlosnih signala zaustavljali osobni automobil karlovačke registracijske oznake koji se oglušio na znakove policije i nastavio kretanje te su ga zaustavili kod odmorišta Ličko Lešće. Utvrđeno je da je automobilom upravljao 45-godišnji Hrvat pod utjecajem alkohola (1,84 g/kg). Smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

U petak je građanin u šumskom predjelu Bakovca Kosinjskog pronašao 1.200 komada streljiva call. 7,62x39 mm i jednu improviziranu ručnu bombu, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom