Lika nekretnine

Pronađete li minsko-eksplozivna sredstva ne dirajte ih, već odmah obavijestite policiju

Objavljeno: 20.08.2021

Izlaskom policijskih službenika za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske utvrđeno je da je u zemlji uz makadamski put pronađena protutenkovska mina, koju su zbog oštećenih upaljača i nemogućnosti transporta, policijski službenici uz poduzimanje svih sigurnosnih mjera uništili.

Istoga dana je druga osoba prilikom čuvanja domaćih životinja pronašla minobacačku minu koju su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu izuzeli i pohranili u skladište gdje će biti do uništenja.

Skrećemo pozornost na činjenicu da se ostavljeni predmeti mogu zloupotrijebiti, te da do istih često mogu doći neovlaštene osobe a posebno djeca što za posljedicu može imati i stradavanje.

Pridružite nam se u akciji „Manje oružja - manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja. 

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

 

PU ličko-senjska / I.B.

Foto: Ilustracija

Novalja.coom