Lika nekretnine

Mnogo prometnih

Objavljeno: 23.08.2021

GOSPIĆ - Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 15 prometnih nesreća. Jedna prometna nesreća je s dvije lakše ozlijeđene osobe, a dogodila se na području Gospića.
 Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (5), Otočca (5), Senja (2) i Novalje (2).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 26 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 21. kolovoza u Gospiću kod 27-godišnjeg Hrvata (1,87 g/kg).

U petak je Gospićanin dragovoljno predao automatsku pušku s četiri pripadajuća spremnika, pištolj i 50 komada streljiva call. 7,62 X 39 mm, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Proteklog vikenda su policijski službenici pomorske policije Policijske postaje Senj na više lokacija oko otoka Raba i Paga u nedozvoljenom glisiranju (unutar 300 metara od obale), zatekli 6 osoba, dva talijanska, češkog, poljskog, njemačkog i austrijskog državljana.
Zbog utvrđenih prekršaja izdani su im obavezni prekršajni nalozi.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom