Lika nekretnine

Raspisan natječaj za prijam 300 vojnika i mornara u djelatnu vojnu službu

Objavljeno: 02.09.2021

OTOČAC - Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je 1. rujna javni natječaj za ugovorni prijam vojnika odnosno mornara u djelatnu vojnu službu. U vojničku službu u trajanju od dvije godine prima se 300 kandidata odnosno kandidatkinja s početkom službe 5. listopada ove godine. Probni rad traje šest mjeseci, a kandidati moraju ispunjavati uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske koji su propisani člankom 34. i 35. Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Posebni uvjeti za prijam vojnika su: najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje, najviše navršenih 30 godina života do kraja 2021. godine i uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok.

U vojničku službu mogu se primiti i bivši ugovorni vojnici/mornari kojima je služba prestala na osobni zahtjev uz častan otpust bez prava na mirovinu ako nisu stariji od 40 godina i koji uz prethodno navedene uvjete moraju ispunjavati i uvjete propisane člankom 34.b Zakona i uvjete propisane točkom 3. Odluke o uvjetima i postupku sklapanja ugovora o vojničkoj službi na neodređeno vrijeme.

Kandidati će biti raspoređeni u skladu sa stečenom vojnostručnom specijalnosti te mjestu službe sukladno potrebama Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata ili Središnjici za upravljanje osobljem, Ilica 256, 10 000 Zagreb, u roku od 8 dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama – obavještava Ministarstvo obrane.

M.K.

 

Novalja.coom