Lika nekretnine

Mnogo prometnih, poneka krađa

Objavljeno: 06.09.2021

GOSPIĆ - Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 18 prometnih nesreća.  

Jedna prometna nesreća je sa smrtno stradalom osobom dogodila se u petak, 3. rujna u 13,05 sati u Novalji kada je 24-godišnji Poljak upravljao osobnim automobilom i uslijed alkoholiziranosti (1,48 g/kg) i neprilagođene brzine udario u moped kojim je iz suprotnog smjera upravljao 31-godišnji Srbijanac. Vozač motocikla je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja, dok su dvojica putnika (24-godišnji Poljaci) iz osobnog automobila lakše ozlijeđeni. Vozač automobila je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Gospića. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice (4), Gospića (3), Otočca (3), Senja (3) i Novalje (3).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 65 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 4. rujna u Gospiću kod 34-godišnjega Hrvata (2,07 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 214 km/h izmjerena je jučer na autocesti između Gospića i Jadove kada je 64-godišnji Hrvat upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.

Tijekom kolovoza su nepoznati počinitelji sa plaže Zrće ukrali dva neispravna mopeda u vlasništvu 33-godišnjeg Dubrovčanina i pravne osobe sa sjedištem u Novalji.

U subotu, 4. rujna 2021. godine u nacionalnom parku je nepoznati počinitelj iz ruksaka 35-godišnje Njemice ukrao mobitel.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom