Lika nekretnine

Webinar - Sustav prijavljivanja nepravilnosti i uvođenje unutarnjeg prijavljivanja nepravilnosti

Objavljeno: 15.09.2021

OTOČAC - Međunarodna trgovačka komora (ICC) Hrvatska i Hrvatska gospodarska komora u suradnji s tvrtkom Ravecon d.o.o. organiziraju besplatan webinar Sustav prijavljivanja nepravilnosti i uvođenje unutarnjeg prijavljivanja nepravilnosti koji će se održati u srijedu, 22. rujna, od 9 do 12, putem platforme MS Teams.

Područje zaštite prijavitelja nepravilnosti (zviždača) regulirano je Zakonom o zaštiti prijavitelja nepravilnosti (tzv. Zakon o zviždačima). U skladu s tim Zakonom, poslodavci, odnosno sva tijela javne vlasti te fizičke ili pravne osobe koje zapošljavaju 50 i više osoba, dužni su uspostaviti sustav unutarnjeg prijavljivanja nepravilnosti.

Krajem ove godine očekuje se izmjena Zakona i njegovo usklađenje s istovjetnom EU Direktivom, nakon čega će Zakon o zaštiti prijavitelja nepravilnosti i dalje ostati relevantan pravni dokument koji uređuje područje prijave nepravilnosti i zaštite prijavitelja, a čija se puna primjena kod poslodavaca očekuje od 17. prosinca ove godine.

Tijekom radionice obradit će se područje uvođenja unutarnjeg sustava prijavljivanja, važnosti i uloge povjerljive osobe te ostalih važnih pretpostavki za uspješno zakonsko i etičko poslovanje: osnove poslovne etike, organizacijska kultura, zakonska regulativa (EU Direktiva i Zakon o zaštiti prijavitelja nepravilnosti), sustav prijave nepravilnosti i obveze poslodavca, unutarnje prijavljivanje nepravilnosti i uloga povjerljive osobe.

Predavač je Robert Ravenšćak, etički entuzijast, osnivač Centra za zaštitu zviždača i poslovni savjetnik, vlasnik i direktor konzultantske tvrtke Ravecon d.o.o.

Sudjelovanje je besplatno, a zainteresirani se mogu prijaviti ispunjavanjem online prijavnice na web stranici HGK. Rok prijave sudionika je utorak, 21. rujna – obavještavaju iz Hrvatske gospodarske komore.

M.K.

 

Novalja.coom