Lika nekretnine

Mnogo prometnih u kojima su stradali motoristi

Objavljeno: 28.09.2021

GOSPIĆ - Proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je osam prometnih nesreća od toga dvije sa smrtno stradalim osobama koje su se dogodile u subotu 25. rujna na dionicama državne ceste broj 8 i to:
 
- u 13 sati, predio Rođanka, općina Karlobag, kada je 49-godišnji Slovenac upravljao motociklom te uslijed neprilagođene brzine prešao u suprotnu prometnu traku i udario u motocikl slovenske nacionalne oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 53-godišnji Slovenac, nakon čega je udario u još jedan motocikl kojim je također iz suprotnog smjera upravljao 44-godišnji Slovenac. 49-godišnji vozač motocikla je preminuo na mjestu događaja, dok su ostala dvojica vozača teško ozlijeđeni i zadržani na liječenju;
 
- 13,15 sati u mjestu Ažić Lokva, grad Senj, kada je 60-godišnji Riječanin upravljao osobnim automobilom i prilikom nepropisnog skretanja u lijevo oduzeo prednost prolaska motociklu iz suprotnog smjera upravljao 42-godišnji Slovenac koji udara u automobil. Uslijed zadobivenih ozljeda vozač motocikla je preminuo na mjestu događaja, a protiv vozača osobnog automobila će nadležnomu državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.
 
 
U prometnim nesrećama koje su evidentirane proteklog vikenda dvije su osobe teško ozlijeđene, a dogodile su se:
 
- u petak 24. rujna u 15,20 sati na Rudelić Dragi, općina Karlobag, kada je 51-godišnji Saudijac upravljao motociklom te udario u kameni zid, a potom i u zaštitnu metalnu ogradu. On je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću;
 
- u subotu 25. rujna u 01,55 sati u Gospiću, kada je 19-godišnji Gospićanin pod utjecajem alkohola (1,47 g/kg) upravljao osobnim automobilom te udario u obiteljsku kuću u vlasništvu 51-godišnjaka. Suvozačica, 23-godišnja Koreničanka je teško ozlijeđena i zadržana na liječenju u KBC Rijeka. Vozač je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a kaznena prijava dostavljena je nadležnomu državnom odvjetništvu. 

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom a dogodile su se na području Gospića (2) i Senja (2).

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom