Lika nekretnine

6. Gacka run - Trk uz Gacku

Objavljeno: 29.09.2021

OTOČAC - Nastavljajući tradiciju trčanja u Gackoj, Športski Klub Otočac u suradnji s Gradom Otočcem i Zajednicom športskih udruga grada Otočca organizira novo izdanje utrke uz rijeku Gacku, koju u početku nazvaše Gacka run. I rekoše da je to „zbog podizanja na višu razinu“. Engleskim nazivom!?! To je podizanje na višu razinu!?! Ili se nešto sadržajem podiže na višu razinu? A onda se u međuvremenu „nešto dogodilo“, pa tomu engleskom nazivu dodaše crticu i pridružiše stari (hrvatski) naziv Trk uz Gacku. Nije to bilo iz puke brige za hrvatski jezik, već iz nekih drugih razloga, što bi nas predaleko odvelo.

Središnji događaj će biti održan u subotu, 2. listopada u gradskom parku u Otočcu, a sudionici će se natjecati na novim stazama od 5 i 10 kilometara. Utrka će s obje strane obale pratiti tok rijeke Gacke i prolaziti kroz pitome krajolike Luke, Prozora, Obilja i Vivoza. Natjecanje spada u cestovnu kategoriju, a start (16 uri)  i cilj će biti u gradskom parku.

Za sve natjecatelje bit će osigurana majica sa logotipom utrke, finišerska medalja, piće i obrok, a za dobru glazbu i atmosferu pobrinut će se DJ (di džej).

Najbrže natjecatelje u apsolutnom poretku očekuju novčane nagrade u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Posebna zanimljivost bit će kategorija trkača iz Gacke doline gdje ćemo napokon saznati tko je najbrži Gačanin i Gačanka, vele organizatori.

Trke će početi u 16 uri.

A kako se u Gacka Runu nije uopće spominjala trka za djecu, što je izvorno i bio smisao Trka uz Gacku, čini nam se da su organizatori kasnije predvidjeli i ovu utrku, a sve pod pritiscima i prijedlozima roditelja. Tako vele da će biti i – dječjih utrka. One će početi ranije, start je u 13 uri.

M.K.

 

Novalja.coom