Lika nekretnine

Previše prometnih, pokoja krađa i pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava te predaja oružja

Objavljeno: 04.10.2021

GOSPIĆ Tijekom proteklog vikenda bilo je šest prometnih nesreća, jedna krađa i nekoliko pronalazaka minsko-eksplozivnih sredstava.

Jedna prometna nesreća je sa smrtno stradalom osobom i teško ozlijeđenom osobom koja se dogodila u Gospiću, jedna sa teško ozlijeđenom osobom u Karlobagu, četiri s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Otočca (1) i Novalje(1).

Uz prometnu nesreću koja se dogodila u Gospiću u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, izdvajamo i prometnu nesreću koja se dogodila u subotu, 2. listopada u 17,40 sati u Karlobagu kada je 48-godišnja Slovenka motociklom sletjela van kolnika. Ona je teško ozlijeđena i zadržana na liječenju u Općoj bolnici u Zadru.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 38 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 12 prekršaja nevezanja sigurnosnim pojasom i 6 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 2. listopada u Gospiću kod 33-godišnjeg Hrvata (1.97 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 245 km/h izmjerena je u petak na autocesti između Gospića i Jadove kada je 28-godišnji Slovenac upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.

Od 24. kolovoza do 2. listopada 2021. godine u Mekinjaru je nepoznati počinitelj iskoristio odsutnost 62-godišnjeg vlasnika i provalio u pomoćni gospodarski objekt iz kojeg je ukrao dvije peći na drva. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će nadležnomu državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.

Tijekom vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske evidentiran je jedan pronalazak minskoeksplozivnog sredstva i dvije dragovoljne predaje oružja:
 
- u mjestu Krivi Put, predio Klaričevac, pronađeno je topničko zrno call. 100 mm, zaostalo iz II. svjetskog rata; 

- u Otočcu je osoba dragovoljno predala 30 komada puščanog streljiva, 14 komada pištoljskog streljiva, 3 komada manevarskog streljiva i ručnu bombu; 

- u Gospiću je građanin dragovoljno predao okvir za pištolj i 8 komada streljiva call. 7,62x25 mm, te jedan komad školskog streljiva. 
 
Navedena minsko-eksplozivna sredstva je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

 

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom