Lika nekretnine

Počela sinoda u GSB

Objavljeno: 17.10.2021

GOSPIĆ - Gospićko-senjska biskupija je jučer, 16. listopada, sazvala članove biskupijske Sinode na svečano euharistijsko slavlje u 16 sati u katedralu Navještenja BDM u Gospiću. Od zgrade Caritasa formirana je procesija u kojoj su nakon križa išli bogoslovi i sjemeništarci, svećenici i biskup Zdenko Križić, članovi Sinode, djevojčice i žene koje su u narodnim nošnjama nosile kip Gospe Krasnarske zaštitnice ove biskupije i predstavnici Ličke pukovnije.

Na ulazu u katedralu, župni zbor je pod ravnanjem i uz pratnju na orguljama Franje Puškarića počeo Himan Duhu Svetomu: “ O dođi, Stvorče, Duše Svet…

Nakon toga je biskup Križić imao podužu propovijed o samoj sinodi i smislu održavanja sinoda.

Molitvu vjernika izrekli su bogoslov, redovnica, medicinski djelatnik, vjeroučiteljica i vjernik laik. Prinijeti su i darovi: kalež i plitica, pogača i hostije, vino i voda, Biblija,  Katekizam Katoličke Crkve i svijeća.

Nakon Popričesne molitve biskup je kleknuo pred Gospin kip i molio Molitvu za Sinodu „Stojimo pred Tobom Duše Sveti…“. Slijedio je svečani blagoslov, potom Himna „Lijepa naša domovino“ i pjesma Gospi Krasnarskoj.

GSB/M.K.

 

Novalja.coom