Lika nekretnine

Mnogo prometnih, brza vožnja, alkohol ...

Objavljeno: 18.10.2021

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda evidentirano osam prometnih nesreća. Jedna prometna nesreća je sa smrtno stradalom osobom. U prometnoj nesreći smrtno stradala jedna osoba, jedna s teško ozlijeđenom osobom koja se dogodila u Korenici, jedna s lakše ozlijeđenom osobom koja se dogodila u Novalji, pet s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Otočca (2) i Korenice(1)

Uz prometnu nesreću koja se dogodila na području Policijske postaje Otočac u kojoj je jedna osoba smrtno stradala izdvajamo i prometnu nesreću koja se dogodila u subotu, 16. listopada u 7 sati na dionici državne ceste u Ondiću kada je 19-godišnji Zagrepčanin upravljao osobnim automobilom iz smjera Gračaca u smjeru Udbine i uslijed umora sletio udesno van kolnika. Vozač je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 48 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 10 prekršaja nevezanja sigurnosnim pojasom i 6 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer, 17. listopada u Gospiću kod 42-godišnjega Hrvata (3.43 g/kg). Najveća utvrđena brzina kretanja od 217 km/h izmjerena je jučer, 17. listopada na autocesti između Gospića i Zira kada je 31-godišnji Hrvat upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske su na dvije lokacije pronađene bombe i to u koritu rijeke Glamočnice u mjestu Medak, dvije ručne bombe M-75 i jedna ručka ručne kumulativne bombe M-79, te na livadi u Homoljcu ručna bomba M-52.
 
Bombe koje su zaostale iz Domovinskog rata je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PU ličko-senjska
 

Novalja.coom