Lika nekretnine

Završila je 3. Smotra malih vokalnih sastava Otočac 2021.

Objavljeno: 19.10.2021

OTOČAC – U nedjelju popodne održana je uspješna 3. Smotra malih vokalnih sastava Otočac 2021., naravno u organizaciji Gackoga pučkog otvorenog učilišta.

Nastupilo je sedam vokalnih sastava iz Ličko-senjske županije u tri kategorije. 

U kategoriji Folklorno mali vokalni sastav - ženski vokalni sastav nastupilo je FA dr. Ante Starčević Gospić, u kategoriji Izvorno pučka - ženski vokalni sastav nastupili su KUD Dangubice Kuterevo i FD Otočac GPOU Otočac, u kategoriji Mješoviti vokalni sastav nastupio je HKUD Široka Kula Široka Kula, u kategoriji Muški vokalni sastav nastupili su KUD Kraljica Katarina Donji Lapac i zajedno FD Otočac GPOU Otočac i KUD Dangubice Kuterevo, u kategoriji Slobodni stilovi i žanrovi iskazala se Ženska klapa Senjkinje Senj.

Pošto je bilo određenih poteškoća da se nazoči ovoj smotri, muški dio Folklornog društva Otočac i KUD-a Dangubice iz Kutereva su imali zajednički nastup. KUD Lipa Sinac je otkazao svoj nastup zbog određenih zdravstvenih poteškoća u društvu.

Selektor ove Smotre bit će etnomuzikolog dr. Joško Ćaleta pohvalno izrazio na ustrajnosti GPOU-a da realizira, odnosno da nastavi smotru, koja je, eto, ove jeseni poprimila i obilježje tradicionalne smotre.

Ali već sutradan stiglo je i priopćenje da Klapa Senjkinje i ženska vokalna skupina KUD-a Dangubice idu na Susret hrvatskih malih vokalnih sastava u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.

M.K.

 

Novalja.coom