Lika nekretnine

Održan sastanak s poduzetnicima iz drvno-prerađivačke i industrije namještaja

Objavljeno: 10.11.2021

OTOČAC - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s državnim tajnikom Šimom Mršićem i ravnateljicom Uprave šumarstva, lovstva i drvne industrije Renatom Ojurović u ponedjeljak 8. studenoga održala sastanak s predstavnicima drvo-prerađivačke i industrije namještaja, okupljenih u Udruženju drvno-prerađivačke industrije pri HGK, na temu aktualnosti u ovim industrijama.

Poduzetnici su izložili aktualne izazove i probleme s kojima se susreću u svakodnevnom poslovanju, istaknuvši važnost ovih industrija za gospodarski razvoj zemlje, pri tome zatraživši podršku za njihov daljnji razvoj.

-Razvoju drvno-prerađivačke i industrije namještaja pridonijeti će i sektorske intervencije kroz novi Strateški plan ZPP-a kao i potpore investicijskim ulaganjima putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Podatci iz kojih je razvidno da čak više od 11 posto zaposlenih u našoj prerađivačkoj industriji čine upravo zaposleni u ovim industrijama, svakako ohrabruju, a iskorak prema njihovom daljnjem razvoju bit će i Nacionalni plan razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja do 2030., koji je u procesu izrade u bliskoj suradnji s predstavnicima ovih industrija - izjavila je ministrica Vučković te dodala kako je ukupan prihod poslovnih subjekata u preradi drva i proizvodnji namještaja u 2020. iznosio gotovo 14 milijardi kuna, a pokrivenost uvoza izvozom bila je čak 152 posto. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, izvoz proizvoda prerade drva rastao je za gotovo 30 posto, a izvoz namještaja više od 22 posto.

M.K.

 

Novalja.coom