Lika nekretnine

Mnogo toga nevaljaloga

Objavljeno: 15.11.2021

GOSPIĆ - Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom s područja Općine Plitvička Jezera, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. Sumnjiči se da je u subotu, 13. studenog putem mobilnog uređaja prijetio ubojstvom 21-godišnjaku. On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnomu državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjim Gospićaninom zbog osnova sumnje da je počinio krađu. On se sumnjiči da je bez znanja i odobrenja vlasnika i suvlasnika katastarskih čestica u Divoselu (64-godišnje Gospićanke, 65-godišnje Vrhovljanke i 59-godišnje Zagrepčanke) sklopio ugovor s pravnom osobom sa sjedištem u Vrbanji o kupoprodaji drvnih sortimenata, temeljem kojeg ugovora su djelatnici navedene pravne osobe na tim katastarskim česticama izvršili sječu drvne mase i preradu u sječku. Protiv njega će nadležnomu državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Policijska postaja Senj zaprimila je 14. studenog u 22,21 sati dojavu da su u Senju na osobni automobil u vlasništvu 46-godišnjaka bačene eksplozivne naprave. U događaju nema ozlijeđenih osoba, te se na mjestu događaja obavlja se očevid kojim rukovodi zamjenica općinske državne odvjetnice iz Rijeke.

Tijekom proteklog vikenda evidentirano šest prometnih nesreća. Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Senja, dok su ostale s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Otočca, Korenice i Senja.

Prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom dogodila se u subotu, 13. studenog u 17,10 u Vratniku, kada je 20-godišnji Senjanin upravljao osobnim automobilom te zbog neprilagođene brzine udario u kameni usjek od kojeg se odbija i prevrće na krov. Vozač je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u KBC Rijeka.
 
Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom a dogodile su se na području Gospića (9), Korenice (6), Otočca (3) i Karlobaga (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U noći s 11. na 12. studenoga policijski službenici su na području Policijske uprave ličko-senjske alkotestirali 56 vozača od kojih su tri vozača bila pod utjecajem alkohola, te je najviša utvrđena koncentracija 1,86 g/kg izmjerena u Gospiću.
Tijekom proteklog vikenda utvrđeno je 50 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 13. studenog u Senju kod 63-godišnjeg Hrvata (1.97 g/kg).

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom