Lika nekretnine

Završena Šahovska liga zapad

Objavljeno: 15.11.2021

RIJEKA - Proteklog vikenda 13. i 14. studenog u Rijeci i Selcu su završene šahovske lige zapad. Pobjednici 2. lige zapad su šahisti Vladimira Gortana iz Poreča sa 17 bodova.

Šahisti ŠK Karlobaga, kojeg vodi Otočanin Nenad Levar, su odlični drugi s 15 bodova. Šahisti Rječine iz Dražica i Velebita iz Senja dijele 3. i 4. mjesto s 11 meč bodova. Senjani su završnicu lige igrali znatno oslabljeni bez Gorana Tomljanovića i Miroslava Savića zbog bolesti. 5.,6. i 7. mjesto dijele Krk, Goranka Ravna Gora i Buje s 10 bodova i to su ekipe koje ostaju u 2. ligi, koju napušta čak pet klubova zbog smanjenja i to Lošinj 9 bodova, Rijeka 2 - 8, Batana 7,Kastav 2 i Pula 2 bez bodova.

Pobjednici 3. lige zapad su šahisti Gacke iz Otočac s 15 bodova, druga je Kraljevica s 13 bodova i te dvije ekipe su izborile plasman u 2. ligu. Treći su Delničani s 11 bodova, slijede Krk 2 - 9,Crikvenica i Poreč 2 8 bodova, Cres i Gospić 4 boda, Korenica i Pula bez bodova. 

Otočki šahisti predvođeni sjajnim Marijom Kranjčevićem, koji je skupio 7 bodova iz 8 partija, su dominirali i sa 7 pobjeda i 1 neriješenim zasluženo osvojili 1 mjesto. Učinak ostalih igrača ŠK Gacke Marin Ćosić, Miroslav Drvar 7, Miljenko Vukelić 6,5, Milan Orešković 5, Branko Vujanić i Igor Orešković 1 bod te Ivan Miletić pola boda.

Šahisti nastavljaju druženja već 20. studenoga. Korenica organizira pojedinačni turnir.

N.L.

 

Novalja.coom