Lika nekretnine

Dogovorio prodaju s nepoznatom osobom i ostao bez novaca - nova phishing prijetnja putem mobilnih aplikacija

Objavljeno: 13.12.2021

GOSPIĆ - Policijski službenici Postaje granične policije Korenica zaprimili su prijavu 42-godišnjega Koreničanina koji je na Internet oglasniku objavio oglas za prodaju, te mu se 9. prosinca 2021. godine putem WhatsApp aplikacije javila nepoznata osoba s kojom je dogovorio prodaju. Nakon dogovora mu je nepoznata osoba poslala poveznicu (za koju se ispostavilo da je lažna) jednog trgovačkog društva koje se bavi dostavom i da 42-godišnjak unese broj bankovne kartice kako bi mu nepoznata osoba mogla platiti. Nakon što je 42-godišnjak unio broj kartice primijetio je da mu sa računa nedostaje više od 10.000 kuna i shvatio je da je prevaren. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 11 prometnih nesreća, u kojima su četiri osobe teško ozlijeđene, devet osoba je lakše ozlijeđeno i četiri prometne nesreće su s materijalnom štetom.

Izdvajamo prometne nesreće u kojima su četiri osobe teško ozlijeđene:

- u petak, 10. prosinca u 10,35 sati u Gospiću dogodila se prometna nesreća kada je 81-godišnji Gospićanin upravljao osobnim automobilom i uključivao se u promet s parkirališta a da se nije uvjerio da to može izvršiti bez opasnosti za sudionike u prometu kojom prilikom na njegov automobil nalijeće teretni automobil kojim je upravljao 56-godišnji Gospićanin. Vozač osobnog automobila je teško ozlijeđen;

- u petak, 10. prosinca 2021. godine u 14,35 sati u Jošanima je došlo do prometne nesreće kada je 86-godišnjak iz Supetra upravljao osobnim automobilom te sletio s ceste i udario u stablo i žičanu ogradu. Vozač je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u KBC Rijeka;

- u subotu, 11. prosinca 2021. godine u 00,15 sati u Gospiću dogodila se prometna nesreća kada je 28-godišnja Gospićanka upravljala osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (1,62 g/kg) i sletjela na zemljanu površinu gdje je udarila u zaštitnu ogradu i stablo. Putnica, 28-godišnja Gospićanka je u prometnoj nesreći teško ozlijeđena i zadržana na liječenju u KB Dubrava, dok je vozačica lakše ozlijeđena te će protiv nje biti podnesena kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu;

- u subotu, 11. prosinca 2021. godine u 3,45 sati u Ribniku se dogodila prometna nesreća kada je 18-godišnji Gospićanin upravljao osobnim automobilom te sletio s ceste, a automobil je završio na krovu. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena maloljetnica, dok su lakše ozlijeđene dvije maloljetnice i 22-godišnjakinja. Protiv vozača će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

Evidentirane su i tri prometne nesreće s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića (dvije prometne nesreće u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene) i na području Otočca (jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena).

Četiri prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2) i Korenice (2).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 30 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak, 10. prosinca u Otočcu kod 26-godišnjeg Hrvata (2.14 g/kg).

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom