Lika nekretnine

Od ponedjeljka stožeraši pooštravaju mjere

Objavljeno: 08.01.2022

OTOČAC – Od ponedjeljka vrijede po tko zna koji put korona-pravila. Stožeraši u Zagrebu odlučili su zabraniti javna okupljanja i događanja na otvorenom za više od 50 osoba (dosad 100), a ona s covid potvrdama i uz suglasnost lokalnih stožera ograničavaju na 200 osoba.

U zatvorenomu se zabranjuju javna okupljanja s više od 25 osoba (dosad 50), a ona uz covida potvrde ograničavaju se na 100 osoba.

Na privatnim okupljanjima bit će moguće prisustvo 20 osoba (dosad 30), a od toga su izuzeta okupljanja gdje svi imaju covid potvrde, gdje će moći biti 50 osoba.

U rad ugostiteljskih objekata ipak ne će dirati, ali se prijete boljom kontrolom. Intenzivnije će se kontrolirati ograničenja broja gostiju, održavanje fizičkog razmaka od 1,5 metra i korištenje maski dok se ne sjedi za stolom, prozračivanje i čišćenje prostorija.

Od ponedjeljka ograničavaju broj gledatelja na športskim natjecanjima, na zatvorenom će moći biti popunjeno najviše 20 posto pojedine tribine, a na otvorenom do 40 posto tribine.

Uporaba maski obvezna je bez obzira na posjedovanje covid potvrda na vjerskim, umjetničkim programima, kino projekcijama i izložbama te sjednicama predstavničkih tijela – samo da se zna.

M.K.

 

Novalja.coom