Lika nekretnine

Lažna uzbuna i odstrijeljena lisica

Objavljeno: 20.01.2022

GOSPIĆ - Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakinjom iz Rijeke zbog osnova sumnje da je počinila kazneno djelo lažne uzbune.

Sumnjiči se da je 12. travnja 2021. godine pozvala prijemno dojavni centar Zavoda za hitnu medicinu Ličko-senjske županije, lažno se predstavila i lažno iskazala potrebu za izlaskom hitne medicinske pomoći na područje Štikade. Protiv nje će nadležnomu državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim Otočaninom koji je osumnjičen da je 19. siječnja ove godine u lovištu na predjelu zvanom Pražinovac, Općina Vrhovine, lovačkom puškom za koju posjeduje oružani list za držanje i nošenje oružja, odstrijelio lisicu bez pisanog dopuštenja lovoovlaštenika za lov.

Puška, streljivo i oružni list su uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta od njega oduzeti, te će zbog lova bez pisanog dopuštenja lovoovlaštenika Državnom inspektoratu biti upućena obavijest o počinjenom prekršaju.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom